Laitteiden tärinävaimennus Varsinais-Suomen alueella

Tärinävaimennus kuuluu Insinööritoimisto Varsinais-Suomen Kalliotekniikka Oy:n palveluihin. Koko listan palvelutarjonnastamme näet etusivulta.

Hyvällä tärinävaimennuksella voidaan pienentää tärinäherkkiin laitteisiin kuten tietokoneisiin kohdistuvaa kiihtyvyyttä jopa 90 %. Tämä tarkoittaa, että räjäytystyö vaativissa olosuhteissa voidaan tehdä kustannustehokkaasti. Laitteiden tärinävaimennus onnistuu parhaiten, kun asiantuntijamme valitsee käytettävät vaimennuskumit ja asentaa ne paikalleen.

Tärinävaimennus eristää herkät laitteet tehokkaasti

Tärinäherkät laitteet, kuten tietokoneet, rajoittavat voimakkaasti räjäytystyön suoritusta. Laitevalmistajien asettamat tärinäraja-arvot ovat usein niin matalia, että räjäytystöiden suorittaminen ei olisi enää riskitöntä tai taloudellisesti kannattavaa. Tämän vuoksi tärinäherkät laitteet tulisi ennen töiden aloittamista eristää.

Tärinävaimennnuksessa käytetään tätä tarkoitusta varten valmistettuja ja testattuja kumeja, jotka asennetaan eristettävän laitteen ja tason väliin. Asennuksessa käytetään sopivan ominaistaajuuden ja vaimennussuhteen omaavia tärinävaimennuskumeja, joiden valintaan vaikuttavat vaimennettavan tärinän suuruusluokka, laatu ja laitteen paino.

Tärinävaimennus kannattaa aina antaa alaan perehtyneen henkilön tehtäväksi.

Tärinävaimennus minimoi louhintatyön riskit

Asianmukaisesti ja oikein perustein suoritettu tärinävaimennus alentaa laitteisiin kohdistuvia kiihtyvyyden arvoja noin 85 - 90 %. Tällöin louhintatyö voidaan tehdä taloudellisesti ja riskittömästi rakenteille sekä laitteille sallittuja tärinäraja-arvoja noudattaen.

Louhintakohteen ympäristössä olevat tärinäherkät laitteet tulee ehdottomasti selvittää ennakkoon ja niille on tehtävä tarvittavassa laajuudessa laitteiden tärinäeristys. Jos näin ei toimita, räjäytystyön aiheuttamat vahingot ja niistä johtuvat korvausvelvollisuudet voivat nousta satoihin tuhansiin euroihin.

Kun tärinävaimennus tulee työmaalla tarpeeseen, ota meihin yhteyttä lomakkeella tai soita!